Totalt antall sidevisninger

onsdag 24. november 2010

Når lykken trenger seg på......

Vår søken etter lykke tar oss ofte til feil sted.Vi strever så hardt for å bli lykkelig, for å gjøre alle disse tingene vi blir fortalt vi må gjøre for å bli lykkelig, at vi mister lykken av syne. Historier og fortellinger om lykken presser så hardt på oss at vi mister den. Finnes det ikke en vei ut av dette?
Det tror jeg. Jeg tror ikke vi er dømt til noe.........annet enn å måtte leve livet vårt. Det kan vi hele tiden gjøre på en måte som bryter med det mønsteret vi ikke trives i. Det krever bare at vi tenker over det.

Om vi leter etter lykken i det ualminnelige, i det som er nytt og spennende, så er sjansene store for at vi beveger oss i feil retning. Spenning og nytelse er viktige ingredienser i livet, men livet må inneholde mer for å få et lykkelig liv. Nytelse lager et tomrom som hele tiden krever mer. Ikke noe av det jeg gjør blir viktig, fordi det bærer med seg et krav om mer. Intensiteten må hele tiden opprettholdes med mer intensitet.........det nye og spennende gir ikke lenger lykke, det demper ulykken. Vår søken etter lykke, blir en kamp mot kjedsomheten.

Det er vanskelig å legge merke til selv.........vi ender opp med å betrakte oss selv i lys av andre rundt oss.....og vi ser en lykke som mangler i vårt eget liv. Hvordan skal jeg få det like bra som hun ser ut til å ha det??? Vi svarer selv på spørsmålet.....du må prøve hardere, du må gjøre mer.

Det dreier seg ikkebare om å gripe dagen, et menneske som velger selv, må også være villig til å gripe morgendagen.....og gårsdagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar