Totalt antall sidevisninger

tirsdag 23. november 2010

HVA ER LYKKE ? og hva gjør oss lykkelig ?

Alle mennesker søker lykke. Men det finnes ingen lykkeformel, ingen enkel metode som kan garantere oss lykke. Hva om lykke rett og slett er vår måte å møte livet p, vår innstilling til oss selv og til det som skjer oss?
Kanskje er lykken akkurat der du er?

Før vi kan bestemme oss for hvordan vi vil leve, må vi åpne øynene for det livet vi lever nå- og hvilken rolle vi spller i våre egne liv.

Tenk tilbake på noe du gjorde i går, kanskje du tok en tur til byen, eller en tur på teningssenteret ? Hva skjedde ? Var du heldig med været ? Det var flaks, tenk p hvordan det kunne ha vært- og tenk på hva du unngikk. Du kom ikke for sent til aerobic timen. Men hva med byturen ? Det var kanskje som hvilken som helst annen bytur, men hva gikk du glipp av? Kanskje du ikke møtte en gammel venn som det hadde vært kos å ta en kaffe med. Kanskje møtte du ikke hun/han som kunne blitt din store kjærlighet. Den eneste trøsten er at du ikke vet dette. Hadde du gått ut av butikken ett minutt tidligere enn du gjorde, så hadde du møtt din gamle venn- gadde du gått ut av butikken ett minutt senere, så hadde du møtt hun / han som kunne ha blitt din store kjærlighet. Men på det tidspungtet du gikk ut, var det ikke noespesielt som skjedde.

For en flaks at vi ikke kjenner til all den uflaksen vi har.

For mange er veien til lykke å være på rett sted til rett tid. Men hvis flaks er en kilde til lykke, hvem er det som styrer fordelingen av flaks og uflaks?
Flaks er ikke en medfødt medgang. Det er noe vi kan skape selv........vi kan lære oss å ha flaks. Det kan vi gjøre ved å hele tiden ha øynene oppe for alternative måterå betrakte det vi utsettes for.  Uventede hendlser....også de negative, kan gi nye muligheter- og det er viktig å legge merke til og å gripede mulighetene som finnes. Ha positive forventninger til fremtiden.

Hemmeligheten med lykke er å finne mening i livet ditt slikdet er:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar